打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 建議新手 玩風雲

原帖由 臭倫 於 4-8-2008 01:12 發表
有位人兄不斷話刑天後期好強,但你提出一個行過去打怪麻煩o既事,已經輸哂比風雲,風雲有1000距離瞬間移動。你係地下玩泥沙算"每個職業都係有優勢,沒有最強的職業,只有最強的玩家。

呢隻game港戰玩晒:o(

回復 支持 反對

原帖由 臭倫 於 4-8-2008 09:12 發表
有位人兄不斷話刑天後期好強,但你提出一個行過去打怪麻煩o既事,已經輸哂比風雲,風雲有1000距離瞬間移動。你係地下玩泥沙算"每個職業都係有優勢,沒有最強的職業,只有最強的玩家。

~沒有最強的職業,只有最強的玩家~呢句我都認同
只要有錢 狂將裝備強化/加石就ok啦,只不過係錢銀方面既問題
現在香港大部份的game都可以說是只要肯用錢去整裝就可以強=.=
回復 支持 反對

原帖由 中川政 於 2-8-2008 14:22 發表

我唔多認同.......=.=
因為新手無技巧!我成日見到D風雲出大技之後俾怪團死左=.=係成日都見到
而且新手10  lv雖然可以學一招 (狂風勁)既技將佢加到100之後  一下打人250血 cd2.3秒
但係10lv 2百幾 廿幾lv打又係 ...

講得好...唔係聽聞...廿幾lv用狂風勁都係 2百幾...(有時打怪扣1百幾 tim- -)
招技範圍又癈(風捲殘雲) 用左一次要等5s幾...同狂風勁一樣咁既攻....2百幾..
但係狂風勁用 30mp.....風捲殘雲要用 2xx魔....8-9倍 - -
回復 支持 反對

有個話"一個行過去打怪麻煩o既事,已經輸哂比風雲"
-.-如果你係指"打怪"風雲和刑天是一樣的 因為刑天有一招一樣係1000距離17cd的衝鋒技&打2下
風雲好係果招可以跑路 唔使指定怪!!

另外有個話刑天要勁裝果個
我認同...因為刑天佢打怪唔似風雲,風雲計內攻~識跑,裝就可以唔使咁勁
但刑天係近攻越勁的裝就越勁...風雲廢裝都ok勁(至少武器刑天勁武先勁,風雲唔使勁武~不過要強武姐)
不過唔係高lv果時...係低lv就要勁裝了(如果有錢的話)
有個話ec都唔使...ec同風雲一樣就更係唔使
毒龍如果係玩毒都冇咁使

仲有~有個話風雲範圍廢...仲同狂風比~朋友啊~!!
一個係飯圍一個係單體...怪多過3隻上就會比狂風好用
因為狂風2.3秒一下慢慢打~另外一招8秒cd就出
雖然mp用得好多~but打一堆怪+狂風護體我覺得好好用

and有個話風雲比一堆怪圍死...首先比怪圍死係低lv果時吧??
我上了20lv開始學了硬氣功...其實不太會死了啊~仲有~上到2xlv...開始識跑吧-.-
一堆怪圍死...上了2xlv開始就難d,3xlv基本上都組隊升~更不易死吧!!
所以風雲...跑吧~孩子~越跑就越會玩風雲了XD

回應貼--->新手我覺得玩風雲好~因為風雲最唔需要太大技巧
玩風雲可以比佢熟悉多d呢隻game
例如呢隻game特點之一得跑住出技
風雲5lv果招又方便
所以風雲比新手玩就岩la~
新手玩完~覺得那個職最需要就可以去轉玩

所以風雲比新手做"試玩職"就最好
(如果覺得風雲岩玩仲可以玩落去)

回復 支持 反對

原帖由 victor35tg 於 10-8-2008 12:12 發表
有個話"一個行過去打怪麻煩o既事,已經輸哂比風雲"
-.-如果你係指"打怪"風雲和刑天是一樣的 因為刑天有一招一樣係1000距離17cd的衝鋒技&打2下
風雲好係果招可以跑路 唔使指定怪!!

另外有個話刑天要勁裝果個
我認同...因為刑天佢打怪唔似風雲,風雲計內攻~識跑,裝就可以唔使咁勁
但刑天係近攻越勁的裝就越勁...風雲廢裝都ok勁(至少武器刑天勁武先勁,風雲唔使勁武~不過要強武姐)
不過唔係高lv果時...係低lv就要勁裝了(如果有錢的話)
有個話ec都唔使...ec同風雲一樣就更係唔使
毒龍如果係玩毒都冇咁使

仲有~有個話風雲範圍廢...仲同狂風比~朋友啊~!!
一個係飯圍一個係單體...怪多過3隻上就會比狂風好用
因為狂風2.3秒一下慢慢打~另外一招8秒cd就出
雖然mp用得好多~but打一堆怪+狂風護體我覺得好好用

and有個話風雲比一堆怪圍死...首先比怪圍死係低lv果時吧??
我上了20lv開始學了硬氣功...其實不太會死了啊~仲有~上到2xlv...開始識跑吧-.-
一堆怪圍死...上了2xlv開始就難d,3xlv基本上都組隊升~更不易死吧!!
所以風雲...跑吧~孩子~越跑就越會玩風雲了XD

回應貼--->新手我覺得玩風雲好~因為風雲最唔需要太大技巧
玩風雲可以比佢熟悉多d呢隻game
例如呢隻game特點之一得跑住出技
風雲5lv果招又方便
所以風雲比新手玩就岩la~
新手玩完~覺得那個職最需要就可以去轉玩

所以風雲比新手做"試玩職"就最好
(如果覺得風雲岩玩仲可以玩落去)

呢個係我個人認姐...

唔係用好多魔...係勁多....打5隻怪比如要打10野
要用成3000魔....但用狂風只要1500魔....
我會開狂風護體 一路用狂風...一路用風捲...
用2下狂風 可以用一下風捲...
比教冇咁晒魔...我打王都係咁打...
成班怪一齊引....專用狂風打王..

回復 支持 反對

吾好認為風雲招狂風勁一定要團打先得架...有時打細王  一路開狂風一路打王  雙重扣血WOR...
回復 支持 反對

原帖由 臭倫 於 4-8-2008 09:12 發表

行過去打怪??
風雲有閃
刑天有盤古開天破,都可以飛過去打加到100cd17秒a_a仲要暈+打2下
回復 支持 反對